SINOPSIS
Onze.Nou.CATorze.

AUTORS: Víctor Alexandre, Roger Cònsul i Pere Planella

DIRECCIÓ: Pere Planella

AJUDANT DIRECCIÓ: Roger Cònsul

DIRECCIÓ TERRITORIAL: Teresa Canas

AJUDANT DIRECCIÓ TERRITORIAL : Marta Oliva

 

Ara fa uns cinc anys, Zitzània Teatre va iniciar un projecte dramatúrgic amb l'obectiu clar d'escriure i produir obres de teatre que expliquessin la història i la cultura del nostre país, dirigides a tots els públics i amb un format de teatre musical.

 

Onze.Nou.CATorze (1714), ens agrada presentar com una mena de "back to the future a la catalana": un viatge en el temps fins a l'onze de setembre de 1714. L'espectacle posa més de quaranta actors i actrius en escena amb una col·laboració gairebé inèdita entre actors professionals i companyies amateurs.


Amb tots aquests intèrprets sobre l'escenari, les músiques i cançons plenes de dramatisme, i una trama lúdica i plena de referències al món d'avui, que connecta perfectament amb els espectadors més joves, reviurem aquell darrer dia a Barcelona assetjada de fa tres-cents anys, aquell moment transcendental de la història de Catalunya.

 

La història arrenca l'any 2080. Un home de 80 anys ens explica els fets que va viure l'any 2014, quan era un adolescent: el seu avi, en morir, li ha deixat en herència una capsa misteriosa i quan és a la seva habitació i l'obre, hi troba tot d'objectes antics... Tot d'una, una força misteriosa se l'endú cap a les darreres hores del setge de Barcelona l'any 1714. Guerra, coratge, derrota i també amor i amistat... Tot això és el que viurà l'Otger, el jove protagonista de l'obra, en aquest viatge iniciàtic cap al passat que l'ajudarà a entendre qui és ell i les raons del seu present...